Festival 2015

OLDTIMER FESTIVAL HUIZEN
19 SEPTEMBER 2015

Het zesde Oldtimer Festival Huizen op zaterdag 19 september j.l. is zeer succesvol verlopen. Ruim 20.000 bezoekers hebben kunnen genieten van de 330 oldtimers van 67 verschillende merken vanaf 1914.
In samenwerking met de horeca van het Nautisch Kwartier en het restaurant 'De Haven van Huizen' en de vele vrijwilligers is het gelukt een prachtig festival neer te zetten.
Naast de toertocht van de auto's, reden 75 bromfietsen een toertocht. Ook maakten de Oldtimer vrachtauto's en tractoren een groepsrit door de omgeving. Huizen en omgeving kan de Oldtimers niet gemist hebben

Dit jaar was gekozen voor het gehele spectrum van historische voertuigen van 25 jaar en ouder: zowel auto’s als vrachtauto’s, tractoren, motoren, scooters, bromfietsen en rijwielen. Een tiental leden van de vereniging De Oude Fiets was ook van de partij.

Martin van der Zeeuw, Oldtimer redacteur van het autoblad Carros roemde tijdens de prijsuitreiking de kwaliteit van de voertuigen> Kortom een succesvolle editie van het Oldtimer Festival Huizen.


Wat was er zoal te zien op dit festival:

De collectie
Specials
Speciale activiteiten & entertainment
Automobilia
Foto's

DE COLLECTIE
Tussen de 210 auto's waren een aantal bijzondere oldtimers aanwezig. Zoals een Rolls Roye Phantom uit 1928, een Chevrolet Corvette C1 uit 1960 (die de eerste prijs won in de Daytona Beach Race),  een Dodge Brother A116 uit 1925, een Standard Little 9 uit 1933, een Citroën C4G uit 1932 met een 1800cc motor flottant, Fiat Dino Spider uit 1972 met een Ferrari motor, een Morris Bullnose Cowley uit 1925, een Delage Di uit 1926 en niet te vergeten het boegbeeld van de jaren zestig de Ford Mustang uit 1965.

Naar boven

SPECIALS 
Een deel van de collectie pick-ups en vans van Jacques Kemp bestond uit Europese vintage modellen, die nog steeds worden beschouwd als voorbeelden van de mooiste ontwerpen. Denk aan klassiekers als de Citroen 2CV, de MINI, de Fiat Topolino, de Peugeot 203, de VW T1 Bus, maar ook de Chevrolet 3100 Stepside uit 1954, de Morris Pick-up Fire en de Renault Juvaquatre uit 1949.

Er was ook een aparte expositieplek ingeruimd voor een achttal MG’s in verschillende uitvoeringen.
De mooie Mack Superliner RW13 uit 1989 stond  als blikvanger bij de toegang van het festivalterrein

De Latyl, de brandweerwagen uit 1926 van de gemeente Huizen, werd vergezeld door zijn ‘broertje’, de Ladder van de brandweer Hilversum.

Ook bij de motoren en de brommers waren unieke exemplaren te bewonderen.
Het was ons gelukt een deel van de collectie bijzondere motorfietsen van Gerard Post voor eenmaal uit de "schatkamer" te halen. Zoals een  Ardie uit 1934, een Teysot uit 1959. Verder een Norton16H uit 1943, een Moto Morini Corsario uit 1972, een NSU Quickly S uit 1958 en veel Puchs (vanaf bouwjaar 1958) en Honda's. ook de Solex en het bekende Berini 'eitje' ontbraken niet
Naar boven

 

SPECIALE ACTIVITEITEN & ENTERTAINMENT
De muziek van de Sgt. Wilson's Armyshow en het Dixieland looporkest A-la-Carte konden op veel belangstelling rekenen. Ook zangeres Asy Bright verzorgde een aantal optredens.

Voor de kinderen waren er springkussens en een poppenkasttheater met het programma `Alle Hens aan Dek` en was er een fotomogelijkheid voor kinderen in een trapautoracewagen georganiseerd.

Naar boven

AUTOMOBILIA
Voor de liefhebbers van miniatuur modellen op schaal waren er op het festivalterrein marktkramen aanwezig met allerhande Automobilia (o.a JP cars Almere en Triple Bee) Verder waren er marktkramen voor de Onschatbare Klassieker, ColorGlo, Autowasshop.nl en de Bandenprofs

Naar boven

FOTO's

Een groot aantal foto's van het festival van 2015 is op deze website geplaatst. U vindt deze foto's via het menu Eerdere Festivals, Festival2015 -> Foto's 2015 of door op deze link te klikken. U kunt de foto's downloaden voor eigen gebruik. Voor gebruik in publicaties wordt u verzocht de bron en naam van de fotograaf te vermelden.
Verder zijn de foto's van Piet Legerstee hier te bekijken.

Naar boven