Festival 2024

Festival 2024 zaterdag 6 juli

Nog even en dan sluit de inschrijving van de 12e editie van het Oldtimer Festival Huizen. De aanmeldingen stromen binnen. De teller staat op 220 auto’s en we zitten al bijna aan onze taks. Dus wacht niet te lang met inschrijven (op www.oldtimershuizen.nl), want vol is vol. Ons evenement wil je toch voor geen goud missen!

Nu al helemaal niet, want we hebben groot nieuws! Ons festival krijgt namelijk een spetterende apotheose. Niemand minder dan saxofonist Hans Dulfer zal, samen met zijn nieuwe band Total Respons, ons festival afsluiten. Het thema van het Festival is dit jaar: Waar de historie de toekomst ontmoet…

We hopen met een aantal iconische modellen een verbinding te leggen tussen het verleden en heden. Hoe mooi zou het zijn om de eerste generatie Toyota Land Cruiser, Land Rover Defender of Mercedes G-Klasse naast de nieuwste versie te zien staan. Toentertijd werkpaarden van het zuiverste water, die in de afgelopen decennia zijn geëvolueerd tot super-de-luxe SUV’s.

Hoewel 6 juli misschien nog ver weg lijkt, worden de contouren van het festival almaar duidelijker. We lieten jullie in onze vorige nieuwsbrief al weten dat de PreWarCars onze speciale aandacht krijgen en dat we de zestigste verjaardag van de Ford Mustang op gepaste wijze willen gaan vieren.

Ook kunnen we melden dat er een aantal pareltjes is ingeschreven, zoals een Aston Martin DB2 uit 1952, die de laatste vier Mille Miglia’s heeft meegereden, een Triumph Southern Cross uit 1935 en een Ford A-Fordor Leather Back 60B uit 1929. Plus een collectie van acht Classic Pick-ups (De Werkpaarden) van Jacques Kemp. Daarnaast hebben we “wolkjes” van de jarige Ford Mustang, Autobiachi , Chevrolet Corvette  en BMW klassiek.

We weten nu ook dat zo’n 25 leden van de Algemene Buggyclub Midden Nederland een feestje in Huizen komen vieren. Zij hebben ons festival uitgekozen om er de ABC Buggy-verkiezing 2024 te houden. In drie categorieën (street buggy, off road buggy, special) worden de mooiste en/of beste buggy’s verkozen.

Dit jaar rijden we een speciale Voorma/Hyppe Spietentocht. Wordt er normaliter altijd een rit uitgezet door ’t Gooi. Nu doen we ook Flevoland aan, want op dezelfde dag vindt in Almere-Stad de Midland Classic Show plaats. Daar is de tussenstop van de Spietentocht gepland. Vanuit Almere zullen ongeveer 80 oldtimers richting Huizen rijden om bij ons even een korte pauze te nemen.

Traditiegetrouw wordt het Oldtimer Festival Huizen omlijst met gezellige en vrolijke activiteiten. Voor de kinderen is er vertier met trapauto’s. Spektakel gegarandeerd tijdens de Gooische Pit Stop Challenge: de bandenwisselwedstrijd aan de Mclaren MP4 Formule 1 auto (van Lewis Hamilton). Ook is er weer een automobilia-markt met een twintigtal kramen met uiteenlopende spullen, zoals auto(jaar)boeken, autominiaturen, speldjes, emblemen, caps, enzovoort.

Rock & Roll band ’Crazy Cadillac’ is opnieuw van de partij met livemuziek uit de gouden jaren van de popmuziek en Looporkest Alacarte zorgt gedurende de dag voor een muzikale vrolijke noot.  Aansluitend op het festival wordt door de Krachtcentrale een dynamisch optreden aangeboden van Hans Dulfer  samen met zijn nieuwe band Total Respons.

Voor het onvermijdelijke ’natje en droogje’ zorgt een aantal food-trucks en natuurlijk de Krachtcentrale, het centrale punt van het festival.

Zo nu zijn jullie weer op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Blijf onze website echter regelmatig bezoeken, want er komt beslist nog meer informatie. Die vind je op onze website www.oldtimershuizen.nl en op onze facebook-pagina

In verband met de organisatie is inschrijven via de website noodzakelijk.

Hier kunt u Inschrijven