Festival 2014

Het eerste lustrum van het Oldtimer Festival Huizen op zaterdag 20 september j.l. is zeer succesvol verlopen. Ruim 20.000 bezoekers hebben kunnen genieten van de 300 oldtimers van 62 verschillende merken vanaf 1925. In samenwerking met de Horeca van het Nautisch Kwartier en het restaurant “de Haven van Huizen” is het gelukt een prachtig festival neer te zetten. De muziek van de Dirt Road Music Band en het dans-loop-orkest Al la Carte en het Jeep Construction Team konden op veel belangstelling rekenen. Naast de toertocht van de auto’s, die het revalidatiecentrum de Trappenberg bezochten, reden 60 bromfietsen een toertocht. Ook maakten de Oldtimer Vrachtauto’s en tractoren een groepsrit door de omgeving van Huizen. Huizen en omgeving kunnen de Oldtimers niet hebben gemist.

Jaco Bijlsma , hoofdredacteur van het blad Autovisie roemde tijdens de prijsuitreiking de kwaliteit van de voertuigen. Kortom een succesvolle editie van het vijfde Oldtimer Festival Huizen.


SPECIALS

Met trots constateren wij dat er dit jaar een aantal bijzondere deelnemers aanwezig waren. Auto’s waarvan er maar één of twee zijn in Nederland. Een mooie, grote ‘Oma Duck auto’ (een Dodge Brother A116 uit 1925), een Standard Little 9 uit 1933, een Renault Juvaquatre uit 1949 en een Citroën B14 uit 1928. Maar ook de Chevrolet Corvette C1 uit 1960, die de eerste prijs won in de Daytona Beach Race en de Anton, een Volvo 340 uit 1987 die – bestuurd door de Volvettes – winnaar van the Carbage Run 2014. Verder is er een unieke verzameling VW Kevers vanaf bouwjaar 1964, in verschillende, bijzondere uitvoeringen. 180 auto’s hebben aan de Spietentocht van 65 kilometer mee gedaan.

PICK-UPS & VANS  
Op een afgescheiden veld was dit jaar een deel van de collectie van de classicpickups van Jacques Kemp te bewonderen, waaronder een Morris Minor Traveller, een Morris Pick-up Fire, een Austin Mini Pick-up en – zoals al gemeld – een Renault Juvaquatre uit 1949.

MOTOREN & BROMFIETSEN
Ook bij de motoren en de brommers waren unieke exemplaren zien. Een paar Harley Davidsons, waaronder een RE uit 1933 (een eenmalige exportuitvoering in Art Deco stijl), maar ook een Moto Morini Sbarazzino uit 1957, een Norton Dominator uit 1950, veel Puchs (vanaf bouwjaar 1958). Zestig bromfietsen hebben aan de “Brommertoertocht ”meegedaan.

VRACHTAUTO’S EN TRACTOREN

Dit jaar konden vrachtauto’s en tractoren weer meedoen. Er was o.m.een mooi Citroen uit 1936 en een Scania Vabis uit 1956 te zien. Bij de tractoren viel tussen al dat moois, de Super Landini op met de ijzeren wielen uit 1942.

PUBLIEKSACTIE GOOISE AUTODEALERS

Mede door financiële bijdragen van de autodealers sponsoren en Qugo kon er dit jaar een splinternieuwe Qugo worden verloot onder de deelnemers en bezoekers.