Festival 2010

De belangstelling voor het eerste Oldtimers Festival van zowel deelnemers als bezoekers was boven verwachting. In één klap was het Oldtimer Festival Huizen het grootste Oldtimerfestival van het Gooi en omstreken met 150 deelnemende voertuigen.
Ruim 8.000 bezoekers genoten met de trotse eigenaren van een mooie dag. De vakpers was lovend over de kwaliteit van de Oldtimers. Er waren naast de personenauto’s, elf vrachtauto’s, twee bussen (waaronder een Parijse stadsbus uit 1933) , zeven tractoren en vijf en twintig bromfietsen (o.m. Puchs, Zundaps, Kreidlers en Heinkels) en motoren te bewonderen.
De oudste auto was een La Licorne V14W4 uit 1926 . Verder stond het terrein vol met o.a. A-Fords, een A Ford Woody, Singers, Citroen Tractions Avant’s, VW kevers en Morris Eight.

Er waren veel deelnemers die hun kleding hadden afgestemd op de leeftijd van hun voertuig en er ontstond vaak een mooie dialoog tussen de trotse eigenaren en de verraste bezoekers.

De Spietentocht, een tourrit van 40 kilometer door het Gooi, werd als bijzonder ervaren.
Er werden meer bezoekers van uit de omgeving van Huizen geteld en de Oldtimers werden door de plaatselijke krant bestempeld als een verrijking van de Huizer Botterdag.

De dag werd gepresenteerd door kent Hanson van 6FM