Festival 2023

Op zaterdag 1 juli barst in alle vroegte bij en om de Huizer Krachtcentrale het Elfde Oldtimer Festival Huizen los. Met nog twee maanden te gaan, kan de organisatie melden dat alle voorbereidingen op rolletjes lopen, of om in autotermen te blijven: het loopt gesmeerd.

Er zijn al vele tientallen oldtimers ingeschreven plus een vijftigtal brommers.
Bij de vierwielige klassiekers mooie Pre-War Cars en machtige ”muscle-cars” uit de jaren ’50 en ’60. Uit het stoomtijdperk maken de stoomtractoren Lena en De Gebroeders hun opwachting. BMW Klassiek komt met een groepspresentatie. Brandweer Huizen ”rukt uit” met de historische Latyl-ladderwagen.

Maar de organisatie rekent komende weken op nog veel meer aanmeldingen van exclusieve, fraaie, spraakmakende oldtimers, classic-cars en vintage voertuigen, die in Huizen de show willen stelen.

Willen jij en jouw oldtimer ook dit jaar weer meedoen met het Oldtimer Festival Huizen, schrijf je dan nu in via: via de inschrijfpagina

”Gefeliciteerd”

Als thema hebben we dit jaar ”Gefeliciteerd met je verjaardag”. Want er zijn diverse jubilea dit jaar.
Zo is het 75 jaar geleden dat de eerste, door Ben Pon Sr. getekende VW-bus de fabriek in Wolfsburg verliet. Verder is het 60 jaar geleden dat Ferruccio Lamborghini zijn eerste, in eigen beheer ontwikkelde prototype, de Lambo 350 GTV, onthulde.
Precies honderd jaar geleden begonnen de heren Louwman & Parqui met de import van Dodge uit de VS. Aan deze verjaardagen - en wellicht nog andere jubilea – gaat het Oldtimer Festival Huizen aandacht besteden.

Festival
Traditiegetrouw wordt het Oldtimer Festival Huizen omlijst met gezellige en vrolijke activiteiten.
Zo is er weer een automobilia-markt met een twintigtal kramen met uiteenlopende spullen, zoals auto(jaar)boeken, autobladen, kunst, speldjes, emblemen, caps, enzovoort.

Rock & Rollband ‘Crazy Cadillacs’, met live-muziek uit de gouden jaren van de popmuziek, en het looporkest ’Jazzband’ uit Deventer in Peaky Blinders kleding zorgen met hun optredens voor de vrolijke noot.

Voor het bekende ”natje en droogje” is een vijftal food-trucks aangetrokken.

Met bovenstaande hoopt het Oldtimer Festival Huizen je weer goed te hebben bijgepraat over het 2023 evenement, dat over twee maanden plaats vindt.

Meer informatie vind je altijd op onze facebook-pagina of mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.