Festival 2022

Tiende Oldtimer Festival Huizen 2 juli 2022

 

Het tiende Oldtimer Festival Huizen, dit jaar rond de Krachtcentrale aan de Havenstraat in Huizen, heeft als thema 'van Stoom tot Waterstof'.
Al in de 18e eeuw werden er stoomwagens gebouwd en het ziet ernaar uit dat waterstof in de toekomst een belangrijke energiebron voor automobielen zal kunnen worden.

De ontwikkeling van waterstof/brandstofcelauto’s gaat snel. In ons land zijn er op dit moment twee te koop: de Toyota Mirai en de Hyundai Nexo en die zullen beide op het Festival te bewonderen zijn. We kijken dus niet alleen op het Oldtimer Festival Huizen terug naar het verleden, maar ook naar de (nabije) toekomst..   

Op het festival is de stoomauto van Arnoud Carp te bewonderen. De White Model D. Van dit model werden in totaal 719 stuks geproduceerd

Met het organiseren van het Oldtimer Festival Huizen willen wij historische auto’s, vrachtauto’s, tractoren, motoren en bromfietsen het podium geven dat zij verdienen.

Naast de presentatie van de oldtimers zal er weer een toertocht van ongeveer 45 kilometer worden uitgezet.
Een automobiliamarkt en de optredens van dixielandband/looporkest  Alacarte en de Crazy Cadillacs maken het festival compleet.

Het maximum aantal inschrijvingen van 250 is bereikt.
Alleen voor plaatsing op de wachtlijst kun je nog inschrijven