Festival 2019

OLDTIMER FESTIVAL HUIZEN  2019 Zaterdag 7 september 2019

Het sfeervolle Nautisch Kwartier Huizen vormt deze dag het fraaie decor van een van de grootste klassieker festival van het Gooi. Een indrukwekkende historische collectie automobielen is weer bijeengebracht. Veteran, vintage en classic cars zijn verzameld. Er is genetwerkt, gelobbyd, gebeld en geschreven naar musea en gepassioneerde auto-eigenaren en dat heeft succes gehad. Dit jaar zijn de leden van de Dutch Vintage Sport Cars weer van de partij. Het Austin Healey museum uit Vreeland en het NZH Vervoer Museum uit Haarlem komen met een aantal topstukken naar het festival. Op deze negende editie is het Mobiel Erfgoed in al zijn  facetten te zien.

In totaal zullen 260 auto’s tentoongesteld worden met een grote variatie klassiekers (60 verschillende merken) waaronder een Bugatti T35BR uit 1927, Mc Laughlin Buick uit 1929 en een DKW F93 uit 1959 , Kever Brilletje uit 1957. En wij laten ook de toekomst zien. Gerenommeerde autodealers uit het Gooi tonen er hun nieuwste modellen.

Het Puch Gilde Huizen organiseert weer de befaamde Brommertocht . Naast de personenauto's, vrachtauto's, tweewielers zijn ook tractoren te zien. In de Havenstraat langs de kade is er een Brocante-Lifestyle-Kunst-Boekenmarkt met 70 marktkramen en een aantal foodtrucks. Om alvast in de sfeer van het oldtimer festival te komen.

Deze editie van het Oldtimer Festival wordt gecombineerd met de demonstratie dag van de Brandweer Huizen. Een aantal oldtimer brandweerwagens, waaronder de Latyl uit 1927, is aanwezig en ook zullen er demonstraties zijn van  de brandweer met de nieuwste voertuigen.

Genieten dus van een indrukwekkende, brede collectie museale oldtimers. Een dag met verder muziek van de  Sgt Wilsons Army Show , het Dixieloopband Alacarte en smakelijke horecavoorzieningen.