Festival 2019

Het negende  Oldtimer Festival Huizen op zaterdag 7 september j.l. is succesvol verlopen. De bezoekers konden genieten van een mooi tableau historische rijdend erfgoed.

Deze editie van het Oldtimer Festival Huizen werd gecombineerd met de Brandweerdag Huizen.
Naast  de “Golden Oldies”zoals een echte stoomspuit uit 1932 en de Latyl uit 1927 werden de nieuwste brandweerwagens getoond. 
De KNRM en de Brandweerduikploeg uit Nederhorst den Berg hielden op het water van de werkhaven hun demonstraties.

Drie forse regenbuien in de ochtend werden gecompenseerd met zonnige opklaringen in de middag.Net als voorgaande jaren was het Nautisch Kwartier Huizen de unieke locatie. Door de slechte weersvoorspelling hebben een aantal deelnemers verstek laten gaan. Ondanks dat waren er in totaal  315 deelnemers wel op het festivalterrein present.

De Brocante-Lifestyle-markt aan de Havenstraat en de een automobilia markt op het festivalterrein hebben goede zaken gedaan. Onze sponsor autodealers hebben hun  nieuwste modellen gepresenteerd, waaronder de landelijk presentatie van de nieuwe KIA XCEED
We kijken terug op een fantastisch verlopen festival.

Collectie:
Als speciale gasten hadden de negen Austin Healey’s van het Healey Museum uit Vreeland, de merkenpresentatie van de Datsun Z en de voertuigen van de Dutch Vintage Sport Cars Club aan belangstelling niet te klagen.

Onze oudste personenwagen was een Humber 8-10 HP Swing Seat Tonneau uit 1905. Verder waren er 62 verschillende merken aanwezig zoals zes Bentley’s, waaronder de Bentley Derby 4,25 litre uit 1937, die dit jaar de Tulpenrally heeft gewonnen. Ook de Buick Super Riviera uit 1953, destijds gekocht door de Amerikaanse schrijver Tennesee Williams, was te zien.

Bij de oldtimer tweewielers waren de Durkopp M10 uit 1938 en de Nasetti Milano Sery uit 1955 de blikvangers naast de grote collectie Puchs, Kreidlers en Zundapps.  

Tussen de vijftien Oldtimer Vrachtauto’s waren de gepensioneerde lijnbus en de DAF MB200 Cabriobus 1967 van het NZH vervoersmuseum en de Latyl Brandweerwagen uit 1927 van de gemeente Huizen gestationeerd.

De Kemna stoomtractor uit 1916 ( in bezit van de vereniging tot behoud van Stoomvoertuigen uit Nijkerk ) was al snel op stoom en was een bezienswaardigheid.
Kortom een indrukwekkende collectie van museale oldtimers.

Toertochten:
Aan de HEMA Huizen Spietentocht (Toertocht voor auto’s) namen 190  deelnemers deel. De tocht ging via Blaricum, laren, Eemnes, Baarn. Lage Vuursche, Maartensdijk, Loosdrecht, ‘sGraveland via Hilversum terug naar Huizen. De pauzeplaats was de exclusieve Jardin d’Hiverre in het Bomencentrum in Baarn.

Aan de inmiddels befaamde  “brommertocht” van 60 kilometer door de Flevopolder, uitgezet door het Huizer Puchgilde, deden 70 tweewielers mee. Jammer genoeg speelde de regen de toertocht parten, waardoor enkelen genoodzaakt waren de tocht af te breken. De  Oldtimer vrachtauto's , tractoren en Motoren reden een groepsrit door het Gooi.


Entertainment:
Voor de kinderen waren er trapauto’s  (uit de collectie van Cees van Dijk) waarin zij zich konden laten fotograferen en een kermiswagentje.
Ook dit jaar was er een gevarieerd muziekprogramma. Naast het Dixieland Looporkest Alacarte waren er optredens van de Sgt. Wilson’s Army Show. Onder het commando van Sgt Wilson zongen Peggy, Rose en Donna aanstekelijke liedjes uit de jaren 40 en 50.

Foto's & Film:
Een groot aantal foto's van het festival van 2019 is ,of wordt binnenkort op deze website geplaatst. U vindt deze foto's hier .U kunt de foto's downloaden voor eigen gebruik. Voor gebruik in publicaties wordt u verzocht de bron en naam van de fotograaf te vermelden.

Ook het dagblad De Gooi- en Eemlander besteedde een artikel aan het Festival 2019.