Festival 2018

OLDTIMER FESTIVAL HUIZEN 1 SEPTEMBER 2018

Het achtste  Oldtimer Festival Huizen op zaterdag 1 september j.l. is zeer succesvol verlopen. Het aantal bezoekers heeft dat van 2016 ruim overtroffen. Zij hebben kunnen genieten van het mooie historische rijdend erfgoed met uitstekend festival weer. Net als voorgaande jaren was  het Nautisch Kwartier Huizen de unieke locatie. Een indrukwekkende historische collectie automobielen is weer bijeengebracht. Veteran, vintage en classic cars zijn verzameld. Er is genetwerkt, gelobbyd, gebeld en geschreven naar musea en gepassioneerde auto-eigenaren en dat heeft succes gehad.
Het thema dit jaar was PreWarCars. Afgemeten aan het aantal van 360 deelnemers aan de achtste editie, van een van de grootse oldtimerfestivals in de regio,   waren old- en youngtimers (automobielen, vrachtwagens, bussen, tractoren, motorfietsen en brommers) te bewonderen. Dit alles gelardeerd net een aantrekkelijke muzikale omlijsting, een Brocante-Lifestyle-Antiek en Boekenmarkt in de Havenstraat en een automobilia markt. Kortom een succesvolle editie van het Oldtimer Festival Huizen.

Collectie:
Een wandeling over het festivalterrein was een interessante reis door het historisch rijdend erfgoed.  Auto’s van meer dan honderd jaar oud stonden broederlijk naast “youngtimers” uit minder vervlogen tijden. Als speciale gasten waren de leden van de Dutch Vintage Sport Cars Club aanwezig. Daardoor konden we dit jaar het publiek verrassen met zes Bentley’s, vier auto’s van het merk Alvis en twee Bugatti’s. Zeldzame auto’s als de Bugatti T43 uit 1927 en de Alvis Speed 20SB uit 1932 en een 12 cilinder Bentley met een Rolls Royce vliegtuigmotor uit 1952. De gele rijders van oud Wegenwachters trokken net als de drie Politie Porsches uit 1983 veel bekijks. De Stichting Behoud Erfgoed Lichte Bedrijfswagens kwam met  een collectie “werkpaarden” naar het festival. Zoals de Peugeot DB3 politiebus uit 1953 die regelmatig in de films van Louis  de Funes voorkwam en een 2CV  Pick-up uit 1959  een van de 2 nog in goede staat verkerende 2CV Pick-ups ter wereld.

Ook bij de 70 motoren en de brommers keek je je ogen uit met een Dresh uit 1928, een Miele uit 1948
Norton 16 H uit 1943, Moto Morini Corsarino Sport uit 1969 (winnaar) en Puchs (vanaf bouwjaar 1958).  
Tussen de vijf en twintig Oldtimer Vrachtauto’s waren de Volvo LV 83 uit 1938 (ook prijswinnaar) , de gepensioneerde lijnbus en de Amerikaanse Coach uit 1966 van het NZH vervoersmuseum en de Latyl Brandweerwagen uit 1927 van de gemeente Huizen . Bij de Tractoren werd de  Poolse Ursus Gloeikop uit 1950 als winnaar uitgeroepen

Kortom een indrukwekkende collectie van museale oldtimers.

Toertochten:
Aan de Spietentocht (Toertocht voor auto’s) namen 180 deelnemers deel. De tocht ging via Naarden, Weesp, Nederhorst den Berg, Loosdrecht, Baarn, Eemnes, Laren en Blaricum. De pauzeplaats was de exclusieve Jardin d’Hiverre  in het Bomencentrum in Baarn. Aan de inmiddels befaamde  “brommertocht” van 60 kilometer door de Flevopolder, uitgezet door het Huizer Puchgilde, deden 70 tweewielers mee. Ook maakten de Oldtimer vrachtauto's en tractoren een groepsrit door de omgeving.

Entertainment:
Voor de kinderen waren er trapauto’s  (uit de collectie van Cees van Dijk) waarin zij zich konden laten fotograferen en een kermiswagentje.
Ook dit jaar was er een gevarieerd muziekprogramma. Naast het Dixieland Looporkest Alacarte en en de groep Toedus on Tour op het festivalterrein en bij de start , heeft Crazy Cadillac , 50’s Rock een Rock en Roll Band uit Oss een drietal optredens verzorgd met uitvoeringen van het  Dansteam Clandestien uit Amsterdam op het podium voor de rode organisatie bus.

Foto's & Film:
Een groot aantal foto's van het festival van 2018  is op deze website geplaatst. U vindt deze foto's via het menu Festival 2018 -> Foto's 2018 .U kunt de foto's downloaden voor eigen gebruik. Voor gebruik in publicaties wordt u verzocht de bron en naam van de fotograaf te vermelden.